Prajitura Dobos

de DIANA B in Prajituri, 16 Iul 2011 | 24347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi Dobos
  • Crema :
  • 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
  • 200 g faina
  • 400 g zahar,sau 20 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 300 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 400 g unt 85% grasime
  • 600 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaoa. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinu sa nu se prinda crema de vas.

Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .

 Asamblare: o foaie ,crema, o foaie, crema...... pana la a 5-a foaie.... apoi pudrati cu cacao sau faceti o glazura de ciocolata.

Se da la rece cateva ore , dupa care se portioneaza si se serveste (eu am lasat-o-n frigider pana a doua zi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita